Néhány jó ötlet, s máris tartalmasabb az ünnep!

Aki webáruházunk termékei között böngészik, sok olyan dekorációt talál, melyet otthon kreatív ötletekkel tetszőleges módon díszíthet tovább. Nincs ez másként a Húsvéti ünneppel kapcsolatban sem. Csak néhány jó ötlet kell. Segítünk!


Az Ötletek Húsvétra kategóriában olyan dekorációs figurákat válogattunk össze, melyekkel egyedibbé, színesebbé tehető az ünnep, elsősorban a gyermekek számára. A kategóriában megvásárolható termékek önállóan is használhatók dekorációs célokra, de ha ügyes és kreatív vagy, akkor otthon a gyermekekkel együtt közösen különböző technikákat felhasználva ötletes és kedves ajándékok elkészíthetők, melyet például a locsolóknak is jó szívvel adhattok ajándékba. De maga az elkészítés is jó móka!

Lássuk, hogy is készül!
Figurák

Miután már kiválasztottad és megrendelted a megfelelő méretben a számodra szimpatikus formákat, többféle dekorációs díszítő eljárás közül választhatsz. A legegyszerűbb talán a kartonpapíros díszítés. Egyszerűsége ellenére változatos és vidám minták készíthetők. Mivel a formák alapanyaga hungarocell, ezért tekintettel kell lenni arra, hogy olyan ragasztót használj, mely nem tartalmaz oldószert. A decoupage ragasztó például tökéletesen megfelel. Szükséged lesz tehát többféle színes kartonlapra, egy ollóra, egy hegyes ceruzára és a ragasztóra. Ezeket szinte bármely papírboltban beszerezheted.

Kellékek

Először gondold ki, milyen színeket szeretnél használni. Ha ajándékba szeretnéd adni, akkor bátran készíts többfélét! Ha kiválasztottad a megfelelő színű kartonlapot, akkor a hungarocellből kivágott figurát helyezd el a karton lapon, és egy hegyes ceruzával rajzold óvatosan körbe! Minden olyan formát vagy díszítést, melyet még el szeretnél helyezni hasonlóképpen rajzolj meg!

Így rajzold körbe a választott figurát!

Miután minden elemet sikerült megrajzolnod, az ollóval vágd körbe a mintákat! A decoupage ragasztót egyenletesen vidd fel ecsettel a hungarocell figurára, vagy a karon lapra, majd pontosan illesztve ragaszd össze őket. Ugyanígy ragaszd fel az esetleges további díszítő elemeket. Várd meg, amíg megszárad a ragasztó. Az elkészült figurákat kiteheted az ablakba, feltűzheted hurkapálcára, és nagyon szép ajándék lehet belőle.

És íme, a végeredmény!
Neked hogy tetszik?
Legyél kreatív!
Választék

Ha vásároltál ezekből a figurákból és készült róla kép, akkor oszd meg velük! Küld el a képet a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül! A legjobb alkotásokat itt a naplóban közzétesszük!