Néhány jó ötlet, s máris tartalmasabb az ünnep!

Aki webáruházunk termékei között böngészik, sok olyan dekorációt talál, melyet otthon kreatív ötletekkel tetszőleges módon díszíthet tovább. Nincs ez másként a Húsvéti ünneppel kapcsolatban sem. Csak néhány jó ötlet kell. Segítünk!

Az Ötletek Húsvétra kategóriában olyan dekorációs figurákat válogattunk össze, melyekkel egyedibbé, színesebbé tehető az ünnep, elsősorban a gyermekek számára. A kategóriában megvásárolható termékek önállóan is használhatók dekorációs célokra, de ha ügyes és kreatív vagy, akkor otthon a gyermekekkel együtt közösen különböző technikákat felhasználva ötletes és kedves ajándékok elkészíthetők, melyet például a locsolóknak is jó szívvel adhattok ajándékba. De maga az elkészítés is jó móka!

Lássuk, hogy is készül!

Hungarocell alapanyagból készült, húsvéti figurák.
Hungarocell alapanyagból készült, dekorációs húsvéti figurák.

Miután már kiválasztottad és megrendelted a megfelelő méretben a számodra szimpatikus formákat, többféle dekorációs díszítő eljárás közül választhatsz. A legegyszerűbb talán a kartonpapíros díszítés. Egyszerűsége ellenére változatos és vidám minták készíthetők. Mivel a formák alapanyaga hungarocell, ezért tekintettel kell lenni arra, hogy olyan ragasztót használj, mely nem tartalmaz oldószert. A decoupage ragasztó például tökéletesen megfelel. Szükséged lesz tehát többféle színes kartonlapra, egy ollóra, egy hegyes ceruzára és a ragasztóra. Ezeket szinte bármely papírboltban beszerezheted.

Színes kartonpapír, olló, ceruza, decoupage ragsztó.
Néhány fontos kellék, melyre a munkához szükséged lesz.

Először gondold ki, milyen színeket szeretnél használni. Ha ajándékba szeretnéd adni, akkor bátran készíts többfélét! Ha kiválasztottad a megfelelő színű kartonlapot, akkor a hungarocellből kivágott figurát helyezd el a karton lapon, és egy hegyes ceruzával rajzold óvatosan körbe! Minden olyan formát vagy díszítést, melyet még el szeretnél helyezni hasonlóképpen rajzolj meg!

Rajzolás szabadkézzel.
Egy ceruzával rajzold körbe a figurát a kartonpapírra!

Miután minden elemet sikerült megrajzolnod, az ollóval vágd körbe a mintákat! A decoupage ragasztót egyenletesen vidd fel ecsettel a hungarocell figurára, vagy a karon lapra, majd pontosan illesztve ragaszd össze őket. Ugyanígy ragaszd fel az esetleges további díszítő elemeket. Várd meg, amíg megszárad a ragasztó. Az elkészült figurákat kiteheted az ablakba, feltűzheted hurkapálcára, és nagyon szép ajándék lehet belőle.

És íme, a végeredmény!

Pillangó dekoráció húsvétra.
Neked hogy tetszik?

A kategóriában szereplő többi figurát is hasonló módon el tudod készíteni! Legyél kreatív!

Húsvéti dekorációk.
Ha vásároltál ezekből a figurákból és készült róla kép, akkor oszd meg velük! Küld el a képet a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül! A legjobb alkotásokat itt a naplóban közzétesszük!